18 Temmuz 2015 Cumartesi

İstanbul'da Hafta Sonu Kaçamağı: Garipçe Köyü ve Rumeli Feneri

İstanbul'un mahşer kalabalığından uzakta, Boğaz'ın en kuzey ucunda bir yanında Karadeniz, bir yanında İstanbul Boğazı uzanan şirin balıkçı köyü: Rumeli Feneri..

Hemen yanında sayılabilecek, köy demek için bile fazla küçük olan: Garipçe...

3.köprü inşaatı buraları vurmadan, rant için bu köylerin doğallığını kaybetmeden gidip görmek, ufak bir hafta sonu kaçamağı yapmak lazım.

Soluduğunuz hava, doyumsuz manzara size tatilde gibi hissettiriyor, hafta boyu yaşadığınız tüm stresi üzerinizden alıyor. 

Öyleyse; haydi keşfedelim! Yolumuz önce Garipçe'ye, sonra Rumeli Feneri'ne uğruyor.


Rumeli Feneri Köyünün denizden hoş bir görüntüsü

Devamı için aşağıya tıklayın!



Öncelikle Garipçe gerçekten çok küçük bir yer. Manzarası çok güzel.

Garipçe'nin tepesinden Karadeniz'e bir bakış
Garipçe Köyü'nün görünüşü. Gerçekten bu kadar küçük!

Ancak muhtemelen hayatınızda bir kere gidip, bir daha gitmeyeceğiniz, hakkında çok fazla övgü duymuşsanız abartı bulacağınız bir yer olacaktır ancak yine de gidip görmek, havasını solumak gerekir. Bu yüzden sadece buraya gitmeyin, gitmişken Rumeli Feneri'ni de planlarınıza dahil edin derim.

Öyle otantik evler göreyim, doğal ürünler alayım, köylülerle sohbet edeyim gibi beklentileriniz varsa pek şansınızın olmadığını söyleyebilirim.

AsmaAltı Restaurant:

Bu ufacık köy içerisinde 2-3 tane restaurant bulunmakta, aralarında en meşhuru tüm gün boyunca sabahtan akşama kadar sınırsız kahvaltı ve taze balık hizmeti veren AsmaAltı Restaurant

Mıhlamadan böreğe, peynirden zeytine bir çok çeşidin olduğu, ekmeğinizi mekanı ısıtan soba üzerinde kızartıp, yine aynı soba üzerinde çayınızı demleyecebileceğiniz, sahipleri sohbet etmesi zevkli çok tatlı insanlar olan otantik bir yer. Gönül ister ki hafta içi gidin ama hafta sonu da gayet güzel oluyor. Fiyatları da İstanbul'a göre ortalamaya uygun diyebilirim.

Ben sadece kahvaltısını denedim ama balıkçı tekneleriyle denize açılıp, balık tutan balıkçıların getirdiği taze balıkların da leziz olduğunun duyumunu aldım :)

Kahvaltıdan sonra -hala yürüyebiliyorsanız- köyde ufak bir yürüyüş yapabilir, Karadenizin manzarasında bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Hava serin olacaktır aman dikkat!


Garipçe Asmaaltı Brunch
Köyün girişi ve hemen girişte yer alan AsmaAltı Restaurant


Garipçe Asmaaltı Brunch
Tıka basa doyana kadar yiyeceğiniz leziz kahvaltıdan küçük bir enstantane

Garipçe'yi keşfettikten sonraki durağımız biraz daha büyük olan ancak köy olarak kalmayı başarmış balıkçı köyü Rumeli Feneri'ne yolumuz düşüyor.

Masmavi denizi, bir yandan boğaza, bir yandan Karadeniz'e hakim kayalık sahilleri, limanı, tarihi kalesi, balıkçı lokantaları, çarşıdaki asırlık çınar ağacıyla mutlaka görmeniz ve gezmeniz gereken bir yer. Fenerden sahile kadar ara sokaklarını keşfetme arzusuyla dolaşırken insanın çok ilginç manzaralar görebileceği, bol bol fotoğraf çekme noktaları ve muhteşem manzaralı bankları var, her birinin tadını ayrı ayrı çıkarabilirsiniz.

Garipçe'den sonra sizi İstanbul'dan esas olarak soyutlayan ve tatildeymişsiniz hissini veren esas yer burasıdır.

Kalesinin oradan denizi izlerken ne derdiniz kalıyor, ne stresiniz.

Menekşe Bahçesi:

Garipçe'den sonra burasını gezerken elbette yorulacak, soluklanmak isteyeceksiniz. İşte burada Menekşe Bahçesi denilen şirin, manzarası şahane restaurant devreye giriyor.

Sahibi olan amca sohbeti muhteşem, çok tatlı bir insan. Aynı zamanda evleri olan bu yerde restaurant olarak hizmet veriyorlar. Kahvaltısı çok muhteşem olmasa da kullanılan ürünlerin doğallığı, hormonlu meyve ve sebzelere alışmış bizlerin yüzün güldürüyor.

Benim tavsiyem burada Türk kahvenizi manzaraya karşı yudumlayıp, temiz havayı ciğerlerinize çekmeniz. Ancak Garipçe'de manzarasız kahvaltı yerine, burada eşsiz manzara karşısında kahvaltımı yaparım diyorsanız, siz de haklısınız derim zira bu manzaraya ve alınacak keyfe denilebilecek hiçbir şey yok!


Menekşe Bahçesi'nden tadını çıkartabileceğiniz muhteşem manzara

Barınak Balıkçısı:

Bunlarla beraber Rumeli Feneri limanındaki adını gerçekten barınak gibi olmasından alan Barınak Balıkçısı hem manzarasıyla, hem de salaşlığıyla beni benden aldı. Öğlen rakısı ya da gün batımı rakısı için daha uygun bir yer var mı? Ben bilmiyorum.


Barınak Balıkçı'sında Keyifler Yerindeyken

Asmaaltı da Menekşe Bahçesi de hem kahvaltı edebileceğiniz, hem de leziz balık yiyebileceğiniz, sizi evinizde gibi hissettiren sıcak mekanlar. Programınıza ve zamanınıza göre kahvaltı ya da balık tercih edebilirsiniz :)

Şimdiden iyi kaçamaklar!

Çok geç kalmadan buraların tadını çıkartıp, bol oksijenli havasında kendinizi yenilemeyi unutmayın :)

1 yorum :

  1. Titanium Mountain Bike - ATTRICASTIC Bikes
    Get ready to rock titanium body jewelry out of sia titanium the rock of the mountain at this ATTRICASTIC Bikes shop. titanium pan The remmington titanium ATTRICASTIC Bikes offer all features such as oakley titanium sunglasses a full frame,

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sevdiyseniz Bizi Beğenin :)